Friday, October 14, 2011

Sultan Kedah diisytihar Yang di-Pertuan Agong yang baru


KUALA LUMPuR 14 Okt - Majlis Raja-Raja dalam mesyuarat khasnya hari ini bersetuju mengisytihar Sultan Kedah, Sultan Abdul Halim Mu’adzam Shah dipilih sebagai Yang di-Pertuan Agong yang baru berkuat kuasa pada 13 Disember ini untuk tempoh lima tahun.

Sementara Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V dipilih menjadi Timbalan Yang di-Pertuan Agong untuk tempoh yang sama, menurut kenyataan akhbar dari Jabatan Perdana Menteri yang dikeluarkan di sini hari ini. — Bernama

Beberapa Lorong Di MRR2 Ditutup Untuk Diselenggara


GOMBAK 14 OKTOBER : Beberapa lorong di Lebuhraya Lingkaran Tengah (MRR2) ditutup sementara untuk penyelenggaraan sehingga penghujung Disember ini.
Penutupan itu, dari pukul 10.30 pagi hingga 3.30 petang dan 11 malam hingga 5 pagi melibatkan kawasan hadapan tapak pemainan layang-layang arah ke Kepong,jalan di Daerah Gombak dan Hulu Langat, Simpang Frim, jejantas Bandar Tun Razak, jejantas Kampung Pandan hingga jejantas Taman Kencana dan Bandar Tasik Selatan
ke jejantas LRT.
Menurut kenyataan Jabatan Kerja Raya (JKR) , juga menutup sementara Jalan Pelabuhan Utara, Pelabuhan Klang hingga Bandar Sultan Ismail bermula 10 Oktober hingga November ini bermula 11 malam hingga 5 pagi.
Pengguna dinasihat supaya berhati-hati dan memperlahankan kenderaan masing-masing di lokasi itu.
Orang ramai boleh menghubungi talian Pusat Khidmat Pelanggan JKR di talian 1300 888 557, atau menghantar SMS ke DAPAT dan hantar ke 32728 atau emel ke laman www.aduan@jkr.gov.my atau melayari laman Facebook dan Twitter JKR untuk maklumat lanjut.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...