Saturday, July 30, 2011

Palanivel dilantik Menteri di Jabatan Perdana Menteri

Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd. Najib Tun Razak bersalaman dengan Presiden MIC G. Palanivel selepas beliau mengumumkan perlantikan Palanivel sebagai menteri penuh diperhatikan oleh S. Samy Vellu (kanan) di Perhimpunan Agung MIC ke 65 di PICC di Putrajaya semalam. Utusan/HANAFI KHAMIS

PUTRAJAYA 30 Julai — Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengumumkan pelantikan Presiden MIC, Datuk G.Palanivel sebagai Menteri di Jabatan Perdana Menteri.

Pengumuman itu dibuat oleh Perdana Menteri ketika berucap merasmikan Perhimpunan Agung MIC ke-65 di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) di sini.

"Sekarang MIC perlu melakukan tugasnya dengan baik dan kami (kerajaan) boleh melakukannya dengan baik untuk menunjukkan keikhlasan kami. Selaras dengan komitmen kami untuk bekerjasama rapat dengan masyarakat India, saya mengusulkan untuk menjadikan G.Palanivel sebagai menteri penuh,” katanya.

Sebelum ini, Palanivel adalah Timbalan Menteri Perusahaan, Perladangan dan Komoditi.
Palanivel dilantik sebagai senator pertengahan tahun lepas. Pada pilihan raya umum Mac 2008, beliau gagal mempertahankan kerusi Parlimen Hulu Selangor. — Bernama

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...